Menu
Menu
Menu
Menu

Yrityksen historia

Tällä sivulla voit tutustua Seppäkoski Oy:n historiaan. Lue kertomukset perustamisesta aina nykypäivään asti.

Perustaminen

Y

rityksemme historia siintää 1900-luvun alkuun, jolloin nykyisen yrittäjän isoisoisä Emil Koski perusti sepän pajan Jyväskylän Nisulaan 1907. Paja sijaitsi nykyisen Sepänkadun sekä Rajakadun risteyksessä Viitaniemen puolella osoitteessa Sepänkatu 7. Tuohon aikaan Nisula oli vielä Jyväskylän kaupungin ulkopuolista esikaupunkialuetta.

Noin 300 asukkaan Nisulassa oli tarvetta aikakautensa tärkeälle työläiselle, keneltä onnistui niin työkalujen huollot sekä korjaukset, hevosen kengittämistä unohtamatta.

Emil sekä hänen vaimonsa Olga saivat 11 lasta. Lapsista nuorin, Antti Koski syntyi 17.7.1924.

Historia

PERUSTAMINEN • EMIL KOSKI

Historia

Perinteen jatkaminen

A

ntti päätyi myös sepän töiden pariin 1950-luvulla. Oli kyseessä sitten metalli tai puu, Antilta luonnistui monet eri työt asiakkaiden toiveiden mukaan. Myös vapaa-ajallaan tykkäsi Antti veistellä erinäisiä töitä lapsilleen. Antti avasi oman pajansa osoitteeseen Sepänkatu 13 vuonna 1953. Vuotta myöhemmin 1954 saivat Irja sekä Antti esikoispoikansa Juhan.

Teräsrakenteet Antti Koski valmisti tilaustöinä erilaisia metallirakenteita ja rakennusterästöinä ovia, ikkunoita sekä julkisivuja. Antti oli luotettava kumppani niin paikallisille rakennusliikkeille sekä yksityisille asiakkaille ja hänen töitään on edelleen nähtävissä ympäri Jyväskylää. Muun muassa Osuuskauppa Keskimaan ”Prisma” on Seppäkosken käsialaa.

Antti Koski jatkoi yritystoimintaansa 80-luvun alkupuolelle saakka.

Historia

PERINTEEN JATKAMINEN • ANTTI KOSKI

Historia

1970-luku

V

uonna 1969 alkoi Antin vanhin poika Juha työskennellä isänsä yrityksessä. Tähän aikaan yritys kantoi vielä nimeä Teräsrakenteet Antti Koski. 1970-luvun puolivälissä toimi Juha ns. äänettömänä yhtiömiehenä isänsä perustamassa Seppäkoski kommandiittiyhtiössä sekä työskenteli rakennusliike veljekset Tynkkynen Oy:ssä. Muutama vuosi vierähti myös valtion leivissä laitosmiehenä Roninmäen luolassa, kunnes Juha alkoi valmistaa kuntosalilaitteita 1980-luvun alussa.

Muskeli-kuntosalilaitteiden kysyntä oli kova ja niitä myytiinkin ympäri Suomea. Kuntosalejakin tuli rakennettua useampaan kaupunkiin, kuin myös Jyväskylään. Jyväskylässä toimii edelleenkin pari kappaletta kuntosaleja, mitkä ovat Juhan rakentamia. 1990-luvun alkupuolella oli tuotantotilat siirretty Sepänkadulta, Seppälänkankaan kautta Palokkaan. Myöhemmin Lintukankaalla sijaitsevaa pajaa laajennettiin, että pystyttiin valmistamaan suurempia rakennelmia ja näin ollen palvelemaan rakennusteollisuuden tarpeita paremmin. Vuonna 1995 otti Juha käyttöön isänsä perustaman Seppäkoski kommandiittiyhtiön ja muutti tämän muotoon Oy.

Vuosituhannen vaihde oli käännekohta yrityksen historiassa, kun Seppäkoski alkoi keskittyä entistä enemmän rakennusteollisuuteen. Etenkin vuosi 2002, jolloin Skanska Oy urakoi Lidl Suomi Ky:n Laukaan jakelukeskuksen, josta Seppäkoski sai mittavan terästyöurakan. Tämän jälkeen on Seppäkoski saanut entistä enemmän töitä niin paikallisesti kuin myös muualta Suomesta.

Historia

1970-LUKU • JUHA KOSKI

Historia

Uusi aika

V

uonna 2012 Seppäkoski muutti Kanavateoksen vanhoihin tuotantotiloihin Jyväskylän Kirriin. Uudet 1500 m² tuotantotilat mahdollistivat isompien rakenteiden käsittelyn sekä tuotantoa pystyi tehostamaan suuremmissa tiloissa. Vuonna 2014 Juhan vanhin tytär Hanne Toukoaho aloitti toimitusjohtajana perheyrityksessä. Juhan kokemus sekä Hannen tapa tuoda Seppäkoski 2010-luvulle johti yrityksen aivan uudenlaiseen kasvuun. Kasvavan kysynnän myötä oli myös työvoimaa lisättävä. Pikkuhiljaa Seppäkosken porukkaan on hitsautunut alan moniosaajia useista eri yrityksistä. Tällä hetkellä Seppäkoski työllistää suoraan 20 henkilöä sekä käytössä on myös kattava alihankintaverkosto, jota hyödynnetään ruuhka-aikoina pitkin vuotta. Nyt vuonna 2019 ulottuu Seppäkosken historia jo 112 vuoden taakse. Seppäkoski on vakiinnuttanut paikkansa rakennusteollisuuden parissa ja palvelee niin suuria kuin pienempiä asiakkaita. Joustavuudesta, laadusta sekä toimitusvarmuudesta tinkimättä. Sepän sanaan on luottaminen.

Historia

UUSI AIKA • HANNE TOUKOAHO

Historia